itbaza.com
Prati nas na Facebook!    Prati nas na Twitter!    Prati nas putem RSS-a!    Engleska verzija      Dobrodošli na itbaza.com, mjesto za ljubitelje IT tehnologije!
itbaza.com
Brza pretraga:  pretraga

Najavljena Nokia 6730 classic

Petak, 29 Maj 2009
tagovi: nokia symbian gps 3G 

Nokia je danas najavila novi telefon u smartphone seriji, Nokia 6730 classic, koji će biti ekskluziva u Vodafone ponudi širom svijeta.

Telefon karakterše Symbian S60 3rd edition UI kao i ugrađeni GPS prijemnik sa A-GPS podrškom. Dobra stvar je kamera sa autofokusom od 3.2 megapiksela, a treba reći da su tu i FM radio, Bluetooth, kao i USB. Što se tiče memorije telefon posjeduje 48MB interne memorije, koja se proširuje putem microSD kartica.

Ekran je dimenzija 2.2 inča sa 16 miliona boja i QVGA rezolucijom (320x240px). Takođe, tu je i 3G podrška preko HSDPA i HSUPA, dok jedini nedostatak predstavlja nepostojanje Wi-Fi standarda za povezivanje.

Isporuka telefona se očekuje početkom juna (lipnja) u svim Vodafone poslovnicama.


Pošalji na Facebook   Pošalji na Twitter  
Nove vijesti iz kategorije:
Nokia N9 specifikacije procurile u javnost

U zadnje vrijeme Nokia ima problema zadržavajući prototipove mobitela samo za sebe, daleko od očiju javnosti. Ove sedmice je riječ o modelu Nokia N9.

Predstavljena Nokia 5250

Nokia 5250 ima prilično skromne specifikacije - pokreće je Symbian^1 (Symbian S60 5th Edition). Ekran je 2.8" TFT sa nHD rezolucijom i telefon se oslanja na GSM/GPRS/EDGE prenos podataka.

Android 3.0 zahtjevi

Iako još nismo dobili Android 2.2, osim za Nexus One, najnovije glasine govore o sistemskim zahtjevima za novu veziju koja nosi naziv Android 3.0, kodno ime Gingerbread.

Komentari:
mario Petak, 29 Maj 2009 18:40
Kako ste smotani,pa zar treba govorit da mobilni telefon ima FM radio...to sluša moj djed koji ima 76 godina..a vijest ste mogli "začinit" sa brzinom pocesora,radnom memorijom...mislim stvarima koje mlade danas zanima!!!
itbaza.com Subota, 30 Maj 2009 14:11
mario većinu korisnika ne zanimaju takve stvari... samo napredni korisnici o tome čitaju!
Mislim da nije fer da vrijedjas ljude koji pisu ovdje. Ako imas pomenute informacije o telefonu posalji nam i mi cemo ih objaviti.
DuccA Srijeda, 19 Avgust 2009 14:07
zna li ko koliko kosta ovaj telefon??? hitno mi je

Dodaj komentar!
 

Pošalji >>>

index |  vijesti |  èlanci |  mobilarea |  pc komponente |  kontakt |  impresum |  free web hosting |  rss
Copyright(c) itbaza.com 2007-2010. Developed by oxydsoft.com
0,0156 sec