itbaza.com
Prati nas na Facebook!    Prati nas na Twitter!    Prati nas putem RSS-a!    Engleska verzija      Dobrodošli na itbaza.com, mjesto za ljubitelje IT tehnologije!
itbaza.com
Brza pretraga:  pretraga

Predstavljena Nokia X5-01

Utorak, 15 Juni 2010
tagovi: Nokia X5 Qwerty 

Nokia je danas u Singapuru predstavila svoj novi telefon X5-01 neobičnog i zanimljivog izgleda. X5-01 je kvadratnog oblika, slajder tip mobitel, sa QWERTY tastaturom i dizajniran je za brzu razmjenu poruka, socijalno umrežavanje, surfanje internetom i e-mail usluge.

Operativni sistem koji pokreće X5-01 je Symbian S60 treće generacije. Telefon posjeduje kameru od 5 MP sa LED blicem, 200 MB interne memorije, 2 GB microSD karticu uz mogućnost nadogradnje do 32 GB. Nokia X5-01, takođe, posjeduje WiFi, Bluetooth 2.1, microUSB i 3.5mm audio džek. 

Telefon pruža odličan kvalitet zvuka popraćen sa jakim zvučnicima. Korištenje muzike na telefonu je dodatno poboljšano sa novim zanimljivim inovacijama. Na primjer, možete zavrtjeti telefon kako bi prebacili na slijedeću pjesmu slučajnog odabira.

Nokia X5-01 će ugledati tržište u različitim bojama. Očekuje se da će svjetlo dana ugledati prvo u Indoneziji u trećem kvartalu 2010. godine i procjenjuje se da će cijena prije poreza biti oko 165 €. Kada će biti dostupna i na ostalim tržištima nije poznato.

;


Pošalji na Facebook   Pošalji na Twitter  
Nove vijesti iz kategorije:
Nokia N9 specifikacije procurile u javnost

U zadnje vrijeme Nokia ima problema zadržavajući prototipove mobitela samo za sebe, daleko od očiju javnosti. Ove sedmice je riječ o modelu Nokia N9.

Predstavljena Nokia 5250

Nokia 5250 ima prilično skromne specifikacije - pokreće je Symbian^1 (Symbian S60 5th Edition). Ekran je 2.8" TFT sa nHD rezolucijom i telefon se oslanja na GSM/GPRS/EDGE prenos podataka.

Android 3.0 zahtjevi

Iako još nismo dobili Android 2.2, osim za Nexus One, najnovije glasine govore o sistemskim zahtjevima za novu veziju koja nosi naziv Android 3.0, kodno ime Gingerbread.

Komentari:

Dodaj komentar!
 

Pošalji >>>

index |  vijesti |  èlanci |  mobilarea |  pc komponente |  kontakt |  impresum |  free web hosting |  rss
Copyright(c) itbaza.com 2007-2010. Developed by oxydsoft.com
0,0156 sec