itbaza.com
Prati nas na Facebook!    Prati nas na Twitter!    Prati nas putem RSS-a!    Engleska verzija      Dobrodošli na itbaza.com, mjesto za ljubitelje IT tehnologije!
itbaza.com
Brza pretraga:  pretraga

Opera Mini 5.1 dostupna za download

Èetvrtak, 8 Juli 2010
tagovi: Opera mini browser 

Danas je Opera objavila da je update za Opera Mini web browser dostupan za download. Opera Mini 5.1 donosi bolje upravljanje memorijom, novi optimizirani skin sa podrškom za prikaz više stranica, kao i poboljšanje ukupnih performansi.

Opera 5.1 preporučuje se svim S40 korisnicima koji imaju ograničenu sistemsku memoriju. Ovaj browser bi trebao da riješi out-of-memory problem, koji je u ranijim verzijama bio čest kod mobilnih uređaja pomenutog tipa. Mobiteli sa malim ekranom (2" ili manje) uveliko će cijeniti novu veziju Opere Mini kao i njeno samo okruženje.

Opera Mini 5.1 ima novi skin koji podržava istovremeno otvaranje više stranica, kao i poboljšane performanse kao što su: page scrolling, reloading i loading.

Kao što vidite Opera Mini 5.1 će biti od velike koristi korisnicima slabijih telefona, dok će i korisnici smartphone telefona imati koristi, naročito oni sa ograničenim resursima. Ovaj web browser je kompatibilan sa preko 3 000 telefona, a dostupan je za preuzimanje odmah.

Za preuzimanje Opere Mini 5.1 otvorite m.opera.com sa svog mobitela. 

 


Pošalji na Facebook   Pošalji na Twitter  
Nove vijesti iz kategorije:
VDownloader

VDownloader je popularan program za preuzimanje video zapisa sa popularnih servisa i konvertovanje istih

Mozilla prekida Firefox podršku za Apple OS X 10.5

Mozilla će prekinuti podršku za Apple OS X 10.5 ili Leopard, nakon što isporuči Firefox 16 u toku oktobra ove godine.

Catalyst 10.8 driveri dostupni za download

Kao sto je i obećano, AMD je danas obznanio Catalyst 10.8 WHQL certificirane drivere koji podržavaju kartice iz serija Radeon HD 2000, HD 3000, HD 4000 kao i HD 5000, kao i Radeon HD 3000 i HD 4000 IGP serija (Mobility Radeon verije).

Komentari:

Dodaj komentar!
 

Pošalji >>>

index |  vijesti |  èlanci |  mobilarea |  pc komponente |  kontakt |  impresum |  free web hosting |  rss
Copyright(c) itbaza.com 2007-2010. Developed by oxydsoft.com
0,0468 sec