itbaza.com
Prati nas na Facebook!    Prati nas na Twitter!    Prati nas putem RSS-a!    Engleska verzija      Dobrodošli na itbaza.com, mjesto za ljubitelje IT tehnologije!
itbaza.com
Brza pretraga:  pretraga

YouTube Mobile dobio HTML5 podršku

Petak, 9 Juli 2010
tagovi: YouTube HTML5 

Popularna verzija YouTube-a za mobitele postala je mnogo brža, kao i pristupačnija mobitelima sa ekranom osjetljivim na dodir. YouTube Mobile dobio je HTML5 podršku, što su već dugo čekali svi korisnici koji imaju iPhone, iPad i iPod. Ovo znači da će YouTube video biti najkvalitetniji mogući video. 

Dakle, stranice će se sada učitavati mnogo brže, kontrola će biti efikasnija i naći će se neke od opcija poznate sa YouTube.com stranice (kao što su upiti prijedloga, mogućnost kreiranja playliste, kao i mogućnost odabira favorita kao i opcije "like" i "unlike" za video.

YouTube tim obećava da će u budućnosti mnogo brže implementirati poboljšanja na YouTube Mobile koje prvobitno impementiraju na desktop verziju stranice. Trebalo bi biti mnogo brže nego što se to radi sa implementacijom na iPhone i Android kompatibilne YouTube aplikacije.

Pogledajte kratak video kao demonstraciju najnovije verzije YouTube Mobile:

Nova YooTube Mobile web stranica trenutno je dostupna samo na engleskom jeziku, ali u narednim danima se očekuje da će biti više jezika ponuđeno za izbor. Da bi provjerili novu verziju YouTube Mobile, posjetite m.youtube.com pomoću web browser-a na vašem telefonu.


Pošalji na Facebook   Pošalji na Twitter  
Nove vijesti iz kategorije:
VDownloader

VDownloader je popularan program za preuzimanje video zapisa sa popularnih servisa i konvertovanje istih

Mozilla prekida Firefox podršku za Apple OS X 10.5

Mozilla će prekinuti podršku za Apple OS X 10.5 ili Leopard, nakon što isporuči Firefox 16 u toku oktobra ove godine.

Catalyst 10.8 driveri dostupni za download

Kao sto je i obećano, AMD je danas obznanio Catalyst 10.8 WHQL certificirane drivere koji podržavaju kartice iz serija Radeon HD 2000, HD 3000, HD 4000 kao i HD 5000, kao i Radeon HD 3000 i HD 4000 IGP serija (Mobility Radeon verije).

Komentari:

Dodaj komentar!
 

Pošalji >>>

index |  vijesti |  èlanci |  mobilarea |  pc komponente |  kontakt |  impresum |  free web hosting |  rss
Copyright(c) itbaza.com 2007-2010. Developed by oxydsoft.com
0,0156 sec