itbaza.com
Prati nas na Facebook!    Prati nas na Twitter!    Prati nas putem RSS-a!    Engleska verzija      Dobrodošli na itbaza.com, mjesto za ljubitelje IT tehnologije!
itbaza.com
Brza pretraga:  pretraga

Nokia N9 specifikacije procurile u javnost

Srijeda, 25 Avgust 2010
tagovi: Nokia MeeGo Snapdragon Nokia N9 

U zadnje vrijeme Nokia ima problema zadržavajući prototipove mobitela samo za sebe, daleko od očiju javnosti. Ove sedmice je riječ o modelu Nokia N9.

Kineska web stranica je objavila da su došli u posjed jednog takvog prototipa. Najzanimljivija činjenica jeste procesor od 1 GHz, Qualcomm Snapdragon QSD8250. Qualcomm CEO Paul Jacobs spominjao je u februaru ove godine Nokia mobitele, koje će pokretati ovaj procesor, ali predviđalo se da će pokretati Symbian OS a ne MeeGo. To bi moglo značiti da je Nokia promijenila planove i da će biti više Nokia mobitela sa Snapdragon procesorima.

Nokia N9 će imati 4" WVGA ekran osjetljiv na dodir i masa mobitela će biti 160 grama. Naravno, sadržavat će i GPS kao i većinu drugih mogućnosti za povezivanje kojih se možete sjetiti - Wi-Fi b/g/n, Bluetooth i HSPA.

Kamera će biti u stanju da pravi slike od 5 MP i video HD rezolucije 720p. Nokia N9 će imati 512 MB RAM-a, dok se pretpostavlja da će integrisana memorija biti kapaciteta od 64 GB.

Iako sve ove glasine izgledaju vjerodostojno, treba sačekati zvaničnu najavu i provjeriti da li su glasine istinite.


Pošalji na Facebook   Pošalji na Twitter  
Nove vijesti iz kategorije:
Predstavljena Nokia 5250

Nokia 5250 ima prilično skromne specifikacije - pokreće je Symbian^1 (Symbian S60 5th Edition). Ekran je 2.8" TFT sa nHD rezolucijom i telefon se oslanja na GSM/GPRS/EDGE prenos podataka.

Android 3.0 zahtjevi

Iako još nismo dobili Android 2.2, osim za Nexus One, najnovije glasine govore o sistemskim zahtjevima za novu veziju koja nosi naziv Android 3.0, kodno ime Gingerbread.

Android 2.2 napokon dostupan

Korisnici Nexus One mobitela dobili su novu verziju Android 2.2 operativnog sistema, te je ista dostupna za preuzimanje.

Komentari:

Dodaj komentar!
 

Pošalji >>>

index |  vijesti |  èlanci |  mobilarea |  pc komponente |  kontakt |  impresum |  free web hosting |  rss
Copyright(c) itbaza.com 2007-2010. Developed by oxydsoft.com
0,0156 sec