itbaza.com
Prati nas na Facebook!    Prati nas na Twitter!    Prati nas putem RSS-a!    Engleska verzija      Dobrodošli na itbaza.com, mjesto za ljubitelje IT tehnologije!
itbaza.com
Brza pretraga:  pretraga

AMD ukida ATI brend

Srijeda, 1 Septembar 2010
tagovi: AMD ATI Radeon 

Neki će reći da je to tužan dan, neki bi rekli da je i bilo vrijeme, a neki bi čak rekli da ih nije briga, ali ako ste pratili tržište grafičkih kartica prije nego što su se AMD i ATI spojili, vjerovatno će vam nedostajati stari ATI brend i logo. AMD zvanično ukida ATI logo i time se spajanje definitivno završava.

Razlog za ovaj potez je veoma jednostavan. AMD želi da napravi brend što jednostavnije, a većina prosječnih korisnika ne zna da uopšte nema razlike između AMD i ATI i da je ATI postao brend a ne kompanija. AMD želi da promoviše Fusion i AMD brend. Odluka je jednostavno potez marketinga i dosta razumljiva, ali neki bi radije vidjeli ATI logo.

AMD će ukloniti ATI brend sa svih logoa, što znači da će od sada grafičke kartice imati naziv AMD Radeon i AMD FirePro, dok će AMD Vision vladati tržistem. ATI Eyefinity tehnologija će biti preimenovana u AMD Eyefinity. AMD je napomenuo da postojeći Radeon proizvodi i oni koji će biti proizvedeni u ATI Radeon HD 5000 seriji neće biti zahvaćeni ovom promjenom, što znači da možemo očekivati AMD Radeon HD 6000 seriju.


Pošalji na Facebook   Pošalji na Twitter  
Nove vijesti iz kategorije:
ATI najavio nove dual-chip kartice

ATI je najavio kartice nove generacije, nazovimo ih ATI Radeon 6000 serije. Radi se od dual-chip karticama, zasnovanim na novim 40nm čipovima.

Nvidia GeForce GTX 460 u prodaji

Kartica bazirana na 40nm GF104 čipu, GeForce GTX 460, oficijelno je puštena u prodaju, te bi trebala donijeti pristupačniji DirectX 11 od nVidia.

PCI-Express 3.0 specifikacije uskoro

Ove godine ćemo dobiti specifikacije za PCI-Express 3.0 standard, koje su incijalno trebale biti predstavljene 2009. godine.

Komentari:

Dodaj komentar!
 

Pošalji >>>

index |  vijesti |  èlanci |  mobilarea |  pc komponente |  kontakt |  impresum |  free web hosting |  rss
Copyright(c) itbaza.com 2007-2010. Developed by oxydsoft.com
0,0156 sec