itbaza.com
Prati nas na Facebook!    Prati nas na Twitter!    Prati nas putem RSS-a!    Engleska verzija      Dobrodošli na itbaza.com, mjesto za ljubitelje IT tehnologije!
itbaza.com
Brza pretraga:  pretraga

Ne propustite – TV serije zarazne poput opijata

Petak, 6 April 2012

Definitivno, u posljednjih nekoliko godina pojavilo se mnogo jako dobrih TV serija, za koje se usitinu stiče dojam mnogo bolje od mnoštva komercijalnih holivudskih hitova. Nažalost, veoma mali broj njih smo mogli pratiti na našim TV programima I to isključivo zbog uređivačke politike naših TV stanica koje misle da će sigurno bolju prođu imati nisko-budžetne sapunice. Ako smo imali priliku da pratimo neke od njih to je bilo isključivo u nekim njima povoljnim terminima za otup prava, a suludim za sve gledaoce koji bi možda seriju i pratili.

Ako niste pretplaćeni na neke malo „bolje“ pakete kod vašeg kablovskog operatera osuđeni ste da iste serije pratite putem interneta. To naime nije loša stvar, ali ima nekoliko loših strana. Ako počnete da pratite seriju koja iza sebe ima već nekoliko sezona, onda ćete sa interneta skinuti vjerovatno sve i tu počinje prava nevolja, jer kako se oduprijeti izazovu i prestati gledati uzbudljivu seriju, poslije samo jedne epizode kada znate da vas još toga čega u samo nekoliko klikova na vašem kompjuteru. Ukoliko se ne plašite takvog izazova onda evo za vas jedne liste koja će vam, što je sigurno oduzeti svo slobodno vrijeme ukoliko ga uopšte imate.

1. Dexter - Za sve ljubitelje serija i filmova koji prate serijske ubojice, ova serija će biti veliki izazov. No, u ovoj priči sve je potpuno izokrenuto. Glavni lik je i serijski ubojica, ali i policajac. Njegove žrtve su druge serijske ubojice. Ako imate jak stomak i ne smeta vam mnogo krvi i nasilja onda ova serija ne smije da vas zaobiđe.

2. Fringe – Već dosta godina je prošlo od kraja veoma popularnog serijala o teoriji zavjere, vanzemaljcima i natprirodnim slučajevima. Da, kao što ste i pomislili u pitanju je serija „Dosije X“. To je sigurno bila i vodilja producentskom timu „Fringe-a“, serije koja je u neku ruku nasljednik „Dosijea X“ Okosnica radnje prati agenticu FBI-a koja u saradnji sa ekcentričnim, reklo bi se ludim naučnikom radi na onim slučajevima koje niko drugi ne želi. Ako patite od nostalgije za Mulderom i Skali, onda ne čekajte ništa i potražite svoju kopiju.

3. Kalifornikacija – Kad smo već spomenuli Muldera, a riječ je o Davidu Duchovny-u, koji je nakon dosta neuspješnih pokušaja da ponovo napravi hit kakav je bio „Dosije X“ serijal konačno pronašao ulogu koja ga je vratila na stari put. Kalifornikacija prati dešavanja u životu jednog nimalo običnog pisca. Naizgled obična priča i jedna obična sapunica osvojiće vas bizarnošću, scenama seksa, i potpunog ludila.

4. Spartak – Ako vam se bizarne scene seksa i nasilja nisu već ogadile, onda sigurno je da će vas „Spartak“ oboriti sa nogu. Naravno riječ je o ovom antičkom heroju koji od roba postaje legenda. Gladijatori, borbe, krv, seks, spletke nalaze se u svim scenama ovog serijala koji je kada je u pitanju kamera pokušaj da se iskopira već kultni film „Sin City“. Ako ste imali priliku da ga gledate znate da je to pokušaj sinkretizma između umjetnosti stripa i filma.

Sa Spartakom bi zatvorili ovu listu koju ne trebate shvatiti kao rang listu jer ona to i nije. Ako nijedna od ovih serija nije po vašem ukusu skoknite na neke sajtove pa potražite nešto za vas. Mi vam preporučujemo jedan na našem jeziku gdje možete naći opise i za druge serije.


Pošalji na Facebook   Pošalji na Twitter  
Nove vijesti iz kategorije:
Baja Papaja

VDownloader

VDownloader je popularan program za preuzimanje video zapisa sa popularnih servisa i konvertovanje istih

Mozilla prekida Firefox podršku za Apple OS X 10.5

Mozilla će prekinuti podršku za Apple OS X 10.5 ili Leopard, nakon što isporuči Firefox 16 u toku oktobra ove godine.

Komentari:

Dodaj komentar!
 

Pošalji >>>

index |  vijesti |  èlanci |  mobilarea |  pc komponente |  kontakt |  impresum |  free web hosting |  rss
Copyright(c) itbaza.com 2007-2010. Developed by oxydsoft.com
0,0156 sec