itbaza.com
Prati nas na Facebook!    Prati nas na Twitter!    Prati nas putem RSS-a!    Engleska verzija      Dobrodošli na itbaza.com, mjesto za ljubitelje IT tehnologije!
itbaza.com
Brza pretraga:  pretraga

Vicevi: Brzo i efikasno se oslobodite stresa

Srijeda, 18 April 2012

Zbog užurbanog načina života, pritiska poslovnih rokova, skoro je nemoguće zaobići stres kao glavni uzrok narušavanja zdravlja i samim tim kvalitete života.

Stres je fizička i psihička reakcija organizma na svaki potencijalno štetan faktor. Akutni stres brzo prolazi i ne ostavlja posledice. Opasno je kada stres postane hroničan i djeluje na naše tijelo, a da mi to ne osjećamo, sve dok naše zdravlje nije ozbiljno narušeno.

Sve ove užasno štetne faktore možemo uveliko ublažiti smijehom. Naime, smijeh jača imunološki sistem, ublažava bol, podiže nivo energije, a smanjuje nivo hormona stresa štiteći nas tako od njegovog štetnog uticaja. Zdrav smijeh, od srca, opušta čitavo tijelo te ublažava fizičku napetost, a mišići ostaju opušteni i 45 minuta nakon smijanja. Smijeh štiti i srce jer poboljšava funkciju krvnih žila, pospješuje cirkulaciju te snižava krvni pritisak, stoga je odlična preventiva od srčanog udara i drugih kardiovaskularnih problema.

Budući da su najbolje stvari u životu besplatne, i smijeh je, iako neprocjenjivo vrijedan i djelotvoran “lijek” - besplatan te jednostavan za upotrebu. Zato se smijte puno i često.

Ako ste na poslu, a ne u nekoj opuštenoj atmosferi sa prijateljima, zabavni internet portali mogu biti od velike pomoći kao izvor smijeha u svakom trenutku. Na našim prostorima vicevi su jako popularni i vrlo često mogu iz Vas izmamiti, Vašem tijelu, prijeko potreban osmijeh.

Danas postoji jako puno portala na kojima se modu pročitati vicevi, a mi preporučujemo jedan novi, moderno urađeni portal, intuitivnog dizajna, sa velikom bazom viceva, razvrstanom u kategorije, koja se svakodnevno proširuje dodavanjem novih viceva. Web stranica www.mojivicevi.com posjeduje i mogućnost unosa vica od strane korisnika, koji odmah nakon dodavanja vica dobije informaciju o mogućem duplikatu. Svi vicevi prolaze i manuelnu kontrolu, kako bi se spriječio neželjeni sadržaj.


Pošalji na Facebook   Pošalji na Twitter  
Nove vijesti iz kategorije:
Baja Papaja

VDownloader

VDownloader je popularan program za preuzimanje video zapisa sa popularnih servisa i konvertovanje istih

Mozilla prekida Firefox podršku za Apple OS X 10.5

Mozilla će prekinuti podršku za Apple OS X 10.5 ili Leopard, nakon što isporuči Firefox 16 u toku oktobra ove godine.

Komentari:

Dodaj komentar!
 

Pošalji >>>

index |  vijesti |  èlanci |  mobilarea |  pc komponente |  kontakt |  impresum |  free web hosting |  rss
Copyright(c) itbaza.com 2007-2010. Developed by oxydsoft.com
0,0156 sec